Skip to main content

Cirkelstad Drechtsteden

Cirkelstad Drechtsteden

Gezamenlijke belangen, betrokken partners

Cirkelstad Drechtsteden bestaat sinds 2017 en werkt met een netwerk van betrokken partners – waaronder twee gemeentes – actief samen op het uitdragen van hun visie op circulaire bouw en gebiedsontwikkeling.

Partners van Cirkelstad Drechtsteden zijn onder andere Heijmans, woningbouwcorporatie Trivire, gemeente Dordrecht en RoosRos architecten.

Delen, ontwikkelen en borgen van kennis

Diverse keren per jaar komen gemeenten, leveranciers en opdrachtgevers bij elkaar en werken we aan specifieke casussen en gezamenlijke belangen. We richten ons op het delen, ontwikkelen en borgen van kennis over zaken als aanbesteden, de materialenhub, urban mining, businessmodellen, onderwijs en het materialenpaspoort.

Een programma op maat

Het programma wordt vormgegeven aan de hand van behoeftes uit de community. Cases van partners en opdrachtgevers vormen de basis van de invulling van de bijeenkomsten. Voor de programmering werken we samen met de andere Cirkelsteden in Zuid-Holland: partners die het verschil willen maken. Ook tussentijds zoeken community members elkaar op om verdere stappen te zetten in de praktijk!

De kracht van een community

Sinds 2017 werken we aan het vormgeven van de community. Wat begon als een abstract gegeven, is nu een solide samenwerkingsverband met tastbare resultaten. We delen een aantal projecten, samenwerkingen en initiatieven die door  partners in de community zijn gerealiseerd en/of lopende zijn: Projecten, samenwerkingen en initiatieven die (mede) vanuit de community ontstonden:

  1. RoosRos architecten heeft een circulaire MFA gerealiseerd (meer info).
  2. Dura Vermeer heeft urban mining hub ‘Urban Miner’ gerealiseerd in ’s-Gravendeel (meer info). Dura Vermeer was partner van de Drechtsteden, maar is dat nu van Rotterdam.
  3. Gemeente Dordrecht heeft in diverse aanbestedingen circulaire voorwaarden opgenomen, zoals voor het nieuw te realiseren Stadskantoor en voor de transformatie van station Dordrecht aan de zuidzijde.

Sluit je aan. 15 bedrijven gingen je voor, waaronder: